Две момчета на 16 години са били задържани снощи след шествието срещу бежанци в София. Това твърдят националисти в сигнал до БЛИЦ. Информация за полицейска акция бе разпространена и в социалните мрежи.
Ето какво пише Александър Ресиловски:
 
"Снощи някакъв арабин е бил нападнат и бит на "Сточна гара".
Нощеска в 12 часа и в 2 часа, полицаите нахлуват в домовете на две момчета, които са присъствали на нашето шествие. Тези момчета е гарантирано, че не са нападали никого снощи. Момчетата са около 16 годишни (т.е. непълнолетни). Едното момче е с тежък сърдечен проблем. Тези деца са брутално арестувани, като дори родителите им не са били уведомени за това. Едното момче се е грижело за малкото си братче, което след арестуването му е оставено без надзор.
 
Тази сутрин приятелите на арестуваните деца отиват в 5 РПУ да дават показания по случая. Те също са арестувани.
 
На арестуваните деца не е осигурен достъп до адвокат, до служител на Детска педагогическа стая, а на момчето със сърдечен проблем и достъп до лекар. Правата на тези деца са брутално погазени. В момента децата се намират в 5 РПУ, като се очаква скоро да бъдат транспортирани към следствието на "Г. М. Димитров"."
 
От МВР не потвърдиха тази информация. Пред БЛИЦ оттам заявиха категорично, че не е имало арести и в момента няма задържани лица. "Няма информация за задържани преди, по време и след протеста", заявиха от пресцентъра.



Протестното шествие срещу мигрантите се проведе снощи. То бе организирано от движение „Национална съпротива”. Инициаторите твърдяха, че са решени да „изпълнят дълга си и да освободят Лъвов мост от ислямистите”. Повод за недоволството им станаха няколко случаи, в които, по думите им, мъже мигранти са тормозили хора, живеещи в района.