Представата за секс в басейн, в морето или в джакузито е много изкушаваща. За много хора това е сексуална фантазия, която мечтаят да изживеят. Всъщност, тази идея не е никак добра. Защо? Има няколко причини, поради които сексът и водата не се съвместяват толкова добре, колкото си мислят някои хора. За какво трябва да внимавате?
Безопасността
Водата и презервативите не се съчетават особено добре. Триенето във водата е значително по-малко, което може да предизвика лесно изхлузване на презерватива. Това пречи на предпазването от нежелана бременност и инфекции – не само полово предавани, но всякакви!

Освен това, водата може да отмие лубриканта по презерватива, което може да създаде допълнителен дискомфорт най-вече за жените.

Местоположението
Важно е ако сте решили да правите секс във воден басейн да се съобразите с местоположението му. Ако сте на плажа или на някое скрито кътче на морски залив, гледайте поне да сте близо до източник на прясна вода, за да се измиете бързо след сексуалния акт.

Това обаче няма да ви предпази напълно от проблемите, които могат да възникнат. Солената вода предизвиква вагинални дразнения, а и създава среда за инфекции, особено при риска от навлизане на пясъчни частици във вагината.

Ако сте в басейн или джакузи, имайте предвид, че водата в тези малки водни басейни е пълна с пречистващи препарати, които също могат да предизвикат дразнения и да създадат условия за развитие на инфекции.

Под душа
Сексът в банята под душа или във ваната не е по-малко опасен. Банята е среда за размножаване на множество бактерии, които могат лесно да навлязат в тялото ви по време на секс. Другата опасност е хлъзгавата повърхност, която може да ви причини сериозни травми, докато сте най-разгорещени.

Оргазмите са по-трудно достижими
Водата отмива голяма част от естествените смазващи секрети на вагината. Това прави триенето по-грубо и дори болезнено при някои жени. Ето защо достигането до оргазъм понякога е доста трудно във водна среда.