Доналд Тръмп няма шанс да спечели президентската надпревара, но ако го направи той ще бъде „американският Мусолини“, смята американският писател и драматург Дъглас Кенеди, цитиран от АФП и БНЕС. „Тръмп няма шанс“, казва Кенеди.
Въпреки това самият факт, че той се намира в надпреварата за Белия дом е показателен за „възхода на крайнодясното навсякъде по света“, допълни авторът.

„Това не е само американски феномен“, допълни писателят, посочвайки „бедствието Брекзит“ като пример. Американският новелист определи републиканския кандидат като „женомразец, мизантроп“, който притежава „его с размерите на Канада. Той няма култура, никога не чете“.

„В сравнение с Тръмп (бившият американски президент – бел. ред.) Джордж Буш беше Шатобриан“, допълни Кенеди, имайки предвид известния френски писател от 18 в. Франсоа Рене дьо Шатобриан. “Ако той бъде избран ще бъде американският Мусолини, допълни писателят.

Очаквано Кенеди, сред чиито 12 романа са и бестселърите „Като белег на сърцето“, „Живот назаем“ и други, зави, че гласът му на изборите през ноември ще отиде за кандидата на демократите Хилари Клинтън.

“Никога не е имало толкова голяма пропаст между прогресивната Америка, обърната към външния свят и въплътена от Бил Клинтън и Барак Обама, и крайнорелигиозните, антиаборт, просемейни ценности, защитавани от републиканците“, каза още той.

Кенеди е автор на редица романи, продадени в милиони копия по целия свят, включително и „Жената от номер пет“, екранизиран през 2011 г. с участието на Итън Хоук.