Маскирани с качулки и враждебно настроени в съдебна зала в Пловдив се явиха дупнишкия фараон Георги Близнаков и съпругата му Ивона. Те бяха въведени с белезници. Синът им Сотир, който също бе арестуван, а в последствие освободен, дойде на обжалването на мярката за неотклонение, но отказа всякакви коментари пред журналистите.Маститият адвокат Марин Марковски защитава фараона и жена му. Двамата днес искат от съда да бъдат освободени от ареста. 
БЛИЦ припомня, че председателят на Дупнишка популярна каса и жена му Ивона, която е била касиер на дружеството, бяха закопчани при зрелищна акция в Дупница,

Според обвинението те са завлекли с пари 227 граждани, които са влагали различни суми при тях срещу обещана голяма лихва от 14 до 18%. Вместо да получат очакваните печалби, измамените не са взели нито обещаните лихви, нито първоначално вложение капитал.

Общата стойност на заграбеното от Близнакови е на стойност 4,5 милиона лева. Освен това той е обвинен в незаконна лихварска дейност на стойност милион и половина лева.

Фараонът и съпругата му ще отговарят пред съда и за опит за измама на държавата за деклариране на невярна декларация в НАП и укрит корпоративен данък в размер на 150 хиляди лева.

Заседанието ще продължи в 15,00 часа, тъй като адвокатите поискаха време да се запознаят с материалите по делото.
 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!