Не тръгваме на една кампания, а на битка за освобождението на България от всички тези набези, от всички онези хора, външни и вътрешни сили, които я поставиха на колене през последните 26 години. Това каза кандидатът за президент на „Обединени патриоти-НФСБ,ВМРО и Атака“ Красимир Каракачанов по време на официалното откриване на предизборната кампания на коалицията, предаде „Фокус“.
„След 26 години разделение, противопоставяне, мачкане на обикновения българин е крайно време някой да каже "Стига, така повече няма да бъде“, заяви той. „България има сили да се изправи на крака. Това, което ни предлагат всички останали кандидати, е дa продължаваме да стоим наведени, а зад нас някой друг обслужва личните си или чужди интереси“, подчерта Красимир Каракачанов.

„За 25 години България е най-бедната в Европа, не в ЕС, с най-високата смъртност и най-ниската раждаемост. Никой ли не вижда от тези, които управляваха, че България от ден на ден се циганизира. Вижда се, но никой не прави нищо“, каза още кандидатът за президент на Обединените патриоти.