"Станислав вземаше по най-малко 3 грама хероин на ден, въпреки че се криеше от мен. След като се върнах от Германия, той ми каза, че последните дни не е бил на себе си от дрогата и не е знаел какво прави, като продължи да ме убеждава, че не знае къде е малкото ми съкровище." Потресаващите разкрития са на Димитрина Борисова, която не успя да сдържи сълзите си пред магистратите в Атина по време на разпита й вчера. Майката на 4-годишната Ани разказа с подробности за съжителството си със Станислав, пристрастяването му към хероина и непоносимия живот, който е водело детенцето й, преди да бъде разчленено и сварено от него.
Делото за убийството на момиченцето в южната ни съседка започна преди месец. Подсъдими за зверството са бащата на детенцето Станислав и приятелят му Назиф Мехмедов-Ники. Чудовищното престъпление бе извършено през април 2015 г. в Атина. Според разследващите невръстното българче е починало от свръхдоза хероин, разфасовано е и сготвено от собствения си баща. Сава продължава да твърди, че не е убивал дъщеря си, а я е открил мъртва и после в продължение на 3 дни я рязал на парчета и ги е изхвърлил в кофите за смет. Трупът на момиченцето все още не е открит.

Заключенията на гръцките криминалисти се потвърждават и от обстойното описание, което дава Димитрина за профила на бащата. Според нея в началото мъжът й е бил много добър родител, който е обичал дъщеря си и се е грижил за нея. Именно заради това отначало тя не може да повярва на ченгетата, които й казват, че Сава е убил Ани. Пред съда споделя, че първото, което си помисля, е, че приятелят му Ники е отвлякъл Ани. Това била и причината Димитрина да отиде в полицията и да каже, че то е отвлечено. По време на разпита тя запазва самообладание.

Обяснява, че работила като проститутка и затова не е могла да прекарва много време с дъщеря си.

Историята на трагедията започва през далечната 2009 г., когато тя забременяла. Двамата решават да задържат детето, въпреки че тя работи в бардак, а той е наркоман. Заживяват в Атина, след което тя заминава в Германия, където има богат приятел. През това време Сава увеличава дозите и често изпада в кризи и абстиненция. Димитрина научава за това и решава да се върне. Започва да подготвя документите на Ани, за да може да я отведе в Германия. Отново отива при немеца, за да уреди и там нещата. Междувременно Сава научава за връзката и е обхванат от болезнена ревност. През това време той живее заедно с приятеля си Ники, който е обвинен като съучастник в зверството. Така се стига до фаталната дата 9 април 2015 г. Въпреки че трупа го няма, професори по съдебна медицина констатират, че детето най-вероятно е били убито със свръхдоза хероин. След това двамата изроди го разчленяват, докато то още е живо. Варят тленните му останки с подправки 3 дни и ги изхвърлят в кофи за боклук. Ако вината им се докаже, ги чакат решетки доживот.