Бях много толерантен досега, но явно трябва всеки ден да се напомня за катастрофата само за година и половина, в която ни въведоха Орешарски и издигналите го партии. Това заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на пречиствателна станция в Шумен.
"Пречиствателната станция за отпадъчни води край село Дибич, община Шумен, която днес открихме с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, с областния управител на Шумен Донка Иванова и с кмета Любомир Христов, бе един абсолютно провален проект, за който шуменци бяха на път да платят и върнат в Европа 49 млн. лв. заради некадърно ръководство в града и проблеми около осъществяването на процедурите", добави премиерът.
 

"Радвам се, че това не се случи и че от ЕК разбраха, че шуменци са били подведени. Това съоръжение, което е било започнато от 1988 г., е инвестиция в здравето и по-добрия стандарт на живот на около 100 000 души от околността. Общата стойност на обекта възлиза на приблизително 24 млн. лв., като финансирането е чрез ОП „Околна среда”, завърши той.