Когато помиришем канела първо ни хрумва за греяно вино, но има още една напитка, която може да Ви бъде най-големият съюзник срещу настинки и затлъстяване тази зима. За това колко е полезен медът знаем всички, а канелата може да бъде един от най-големите съюзници за Вашето здраве и красота, пише zajenata.bg.

Тя има много полезни свойства - подобрява тена и кожата, намалява нивото на холестерола, ускорява притока на кръв, отлична е за сърцето и кръвоносните съдове, за стомаха, червата и най-важното - най-добрият начин да изгорите мазнините в тялото . 

Можете да я използвате като добавка в почти всички ястия, да замените захарта с канела напълно - или частично, но можете и да си направите напитка за изгаряне на мазнини и редовно да я консумирате през интервали.

Напитката се приема сутрин преди закуска на празен стомах и вечер преди лягане. Ако редовно консумирате тази смес няма да позволите на мазнините да се утаят и да се натрупват в тялото. 

Приготвяне:  

1. Първо Сварете 200 милилитра вода 

2. В чаша поставете половин чаена лъжичка канела на прах и я залейте с врялата вода.


Настържете джинджифил и добавете във водата. Оставете чаша покрита половин час. 

3. Добавете една чаена лъжичка мед. 

4. Изпийте половината чаша преди лягане, а другата половина покрийте с капак и я поставете в хладилник. 

5. Когато се събудите изпийте останалата половина на празен стомах. 

Напитката е наистина ефективна и лесна за приготвяне. Канелата и медът насърчават пречистването на храносмилателния тракт, премахват паразити, гъбички и други бактерии, които забавят храносмилането. Ако редовно консумирате не по-малко от един месец можете да загубите до 3 кг, като същевременно укрепвате имунната си система.