Линейка на правителствената болница „Лозенец“ бе заснета и глобена заради движение с превишена скорост край Бургас. В Бургаския районен съд тази седмица се гледа делото за линейка-нарушител, пише flagman.bg.
Спешният автомобил е заснет от камерата край бензиностанция „Ромпетрол“ на 19 юни м.г., около 4 часа сутринта. При допустими 90 км/ч, колата се е движела със 130 км/ч. Бургаските полицаи са установили, че линейката не е включила светлини, както повелява чл. 91 от ЗдвП, уреждащ правата на МПС-ата със специален режим на движение.

Управителят на болницата д-р Любомир Спасов е изтъкнал, че в спешният автомобил е командирован в Бургас с пациент, но не е предоставил необходимите доказателства.

По делото не е приложен пътен лист, пълномощно и какъвто и да е документ, удостоверяващ, че една от линейките на правителствената болница е в Бургас, за да обслужи пациент. Заради това и Бургаският районен съд потвърждава наложената санкция от 200 лева. Решението може да се обжалва в Административния съд.