Президентът трябва да бъде обединител на нацията. Това каза Кирил Кафлин, народен представител от ПП ГЕРБ, цитиран от Фокус. Той посочи, че предизборната кампания трябва да бъде една коректна и спортсменска борба и да спечели този, който е най-достоен. 
„Безспорно моите очаквания са, че нашият кандидат е най-достойният. Човек, който е балансиран, човек доказал себе си, добър политик, добър оратор, добре стоящ в пространството. Това е човек, който може да намери контакт, може да намери добра комуникация с всеки един човек”, посочи Кирил Калфин. 

Според него за президент на България трябва да има обединител, човек който да може да разговаря с всички политици и с всички хора. „Нашият кандидат е точно такъв и мисля, че няма да има изненади, защото стои добре”, допълни Калфин. Той очаква, че ще има и компроматни войни от страна на различни политически опоненти. 

„Тези, които не могат да намерят същински аргументи, те ще използват компромати. Не изключвам дори и възможността дори да се създават такива, като се надяват да спечелят електорат, но това хората вече ги отвращава. Хората виждат лицата, виждат възможностите на кандидатите”, каза още Кирил Калфин.