2015-а се оказа доходоносна за пловдивската власт. Нови коли миналата година са си купили двамата депутати от Реформаторския блок - доц. д-р Димитър Шишков и Никола Хаджийски, народният представител от ГЕРБ Димитър Лазаров, директорът на полицията Христо Разсолков, зам. областният управител Иван Антонов, районният кмет Ральо Ралев, пише регионалният сайт marica.bg.
Шефката на групата съветници от ГЕРБ Радослава Ташкова и управителят на ВиК Спартак Николов пък от няколко месеца шофират нови возила, според запознати. А Менда Стоянова и Димитър Лазаров от ГЕРБ, както и Димитър Дъбов от БСП са продали автомобили през 2015 година, сочи справка в Сметната палата. 

Доц. д-р Димитър Шишков  е декларирал "Мерцедес" за 30 000 лева, купен през 2015-а. Парите са от замяна на БМВ. Колата е сива на цвят и има всички екстри -  кожен салон, затоплящи се седалки, пълен автоматик, адаптивни светлини, системи за предпазване от удари и за предпазване на пешеходци. Известният уролог обича да сменя автомобилите си. Няколко месеца преди да влезе в парламента през 2014-а,  докторът си смени мерцедеса с "BMW Х6". Мощният джип бе цвят металик, а Шишков тогава направи замяна и доплати само 4-5 хиляди лева.   
 

Колегата му  Никола Хаджийски също си е купил "Мерцедес", но е  Е класа. Цената  е доста по-ниска - 2708 лева. В декларацията пише, че парите са спестени от заплати. Пред "Марица" депутатът от РБ разказа, че колата е 12-годишна, на 300 000 километра и е сива на цвят. "Автомобилът ми върши работа и с него ходя до София всяка седмица", каза народният представител.    

Димитър Лазаров от ГЕРБ  си е взел "Нисан Тирано" за 4000 лева през 2015-а и е продал друг "Нисан Х Траил" за 8000 лв.  Като председател на Комисията за контрол над службите пловдивският депутат има право на персонален автомобил от НС. Също със служебни коли могат да се движат шефката на Бюджетната комисия Менда Стоянова и председателят на Комисията по култура и медии Славчо Атанасов. Миналата година  Менда Стоянова и съпругът й са продали тойота за 12 500 лв. 
 

За скромните 300 лева е взел през 2015-а "Хонда ЦР В" съпругът на депутатката от ГЕРБ Катя Николова -  Васил Попов, и е прехвърлил безвъзмездно "Мерцедес 190 Е". 

 През миналата година полицай № 1 под тепетата Христо Разсолков се е сдобил с "БМВ Х 3 2.0 Д" за 7000 лева. Семейство има и още един автомобил - "Ауди А 6 Олроуд Куатро", за който са броени 10 250 лева през 2012 година. 
 

Според Сметната палата с две нови коли се е сдобил през 2015 година зам. областният управител Иван Антонов от ГЕРБ. Единият автомобил е "Тойота" и за него бившият кмет на Раковски е броил  22 500 лв. Другият е "Фолксваген" и струва само 1750 лв. "Фолксвагена го карах няколко месеца и го продадох. Не ми допадна, имах много проблеми с него, не беше икономичен и затова си взех дизелов автомобил", заяви пред "Марица" Иван Антонов. За японската кола пък обясни, че е купена от официалното представителство на "Тойота" в Сливен и е декларирал реалната сума.  Зам. областният управител уточни, че парите са от продажба на нива. "Тойотата няма кой знае какви екстри, има само климатик и елпакет", коментира Антонов. 

  "Ягуар Суверен" за 2934 лв. си е купил през миналата година кметът на "Северен" Ральо Ралев.  В декларацията му пише, че има още една кола - "Фолксваген Голф". Покупко-продажбата за нея е направена през 2003 година, а цената й е 200 лв.
Ралев обясни пред "Марица", че голфът е купен от Германия през 2003 г. за 100 евро. Цялата придобивка с превоз до България му е струвала към 1000 лева. 
Последният автомобил "Ягуар Суверен" е взет от Италия и  кметът на "Северен" е  броил 1500 евро. Докарал си го с автовоз, а  услуга не се облага с ДДС.

Директорът на ВиК Спартак Николов шофира "БМВ Х 5". Джипът е купен преди време, твърдят пловдивчани, които са го виждали да върти волана на мощната кола. 

Според запознати шефката на групата съветници на ГЕРБ и зам.-председател на ОбС Радослава Ташкова също има нова кола - "Мерцедес Кабриолет". Автомобилът е сив на цвят. Тя обаче  категорично отрече, че се вози в собствен "Мерцедес Кабриолет". "Нямам такъв автомобил, карам "Опел Корса" с две врати, купен преди три години", увери зам.-шефката на Общинския съвет от ГЕРБ.  Ташкова обясни, че нейният брат, който от 12 години живее в САЩ, има много коли, включително и "Мерцедес Кабриолет".