Ден за размисъл е обявен в 3 населени места в България. В тях ще има балотаж на частичните кметски избори в неделя. На 9 октомври на втори тур излизат кандидатите за кметове на село Петърница, община Долни Дъбник, област Плевен; село Владо Тричков, община Своге, Софийска област и на село Добруша, община Криводол, област Враца.
В село Петърница, община Долни Дъбник, област Плевен на балотаж излизат кандидатът на ГЕРБ Йонко Данов и кандидатът на БСП Асен Петров. В първия тур на изборите издигнатият от ГЕРБ кандидат получи 295 гласа, а издигнатият от БСП 127 гласа.

В село Владо Тричков, община Своге, Софийска област ще се проведе балотаж между Бистра Захаринова, кандидат на АБВ и Иван Николов, издигнат от Местна коалиция. На изборите на 2 октомври Бистра Захаринова получи 122 гласа, а Иван Николов - 196.

Третият балотаж ще се проведе и в село Добруша, община Криводол, област Враца между издигнатия от БСП Иван Цонев и независимия кандидат Ивайло Илиев. На първия тур на изборите в селото Иван Цонев получи гласовете на 70 избиратели, а Ивайло Илиев на 86 избиратели.