46-годишна жена от Благоевград, майка на тийнейджърка, изпадна в депресия и погълна умишлено сода каустик. Направилата опит за самоубийство жена е с изгаряне на устната кухина, засегнат е и хранопроводът, настанена е в реанимация на благоевградската болница. Инцидентът станал вчера около 13,00 часа в дома й в кв. „Еленово“, пише struma.bg.

Благоевградчанката изпаднала в тревожно разстройство, след лекарски преглед и консултации й е назначено лечение, но тя отказала да бъде хоспитализирана. Купила отровата от магазин за бои на бул. „Джеймс Баучер“. Отпила няколко глътки, но, щом усетила силната и пареща болка, спряла. Дъщеричката й първа се притекла на помощ, запазила самообладание и веднага я транспортирала до благоевградската болница. Благодарение на бързата реакция на детето й пострадалата е била все още контактна при приемането в спешно отделение. Консултирана е от дежурния екип начело с д-р Иванова. Предвид тежкото изгаряне на лигавицата на устата по спешност е извикан и началникът на УНГ отделение д-р Гнутова.

Предстои уточняване на засегнатите участъци, хранопровод и  стомах, сериозните усложнения след поглъщане на сода каустик настъпват след няколко дни, поясниха лекарите. Лекари от реанимация се борят за живота на натровилата се жена.