Тигърът надви лъва в импровизиран вот кое от двете животни да бъде избрано за представител на едрите хищни котки в новата зоологическа градина на Пловдив. Досега общината планираше изобщо там да няма хищни котки, но граждани се възпротивиха, че без тях зоопаркът няма да е истински. По този повод „Кауза Пловдив” организира обществено обсъждане, което събра необичайно голям брой хора, предаде "Марица".
„Искам в зоопарка да има тигър, а той върви в комплект с лъв”, даде старт на неформалната дискусия 9-годишният Дани. Още по-далеч отиде пловдивчанинът Велизар Цолакидис, който поиска в зоопарка да има и лъв, и тигър, и леопард с аргумента, че „козички има и по селата”. 

Леопардът бързо отпадна от надпреварата поради липса на място и така се стигна до дилемата тигър или лъв. „Лъвът спи по 15-18 часа на ден и може и по цели дни никой да не го види. Тигърът е по-активното животно”, даде разяснения шефът на зоопарка Минко Михайлов. В резултат природната ленивост на царя на животните го лиши от избиратели и когато се стигна до гласуване, тигърът събра подкрепата на 45 души, а лъвът - на едва 11. 

Предстои съветниците от "Кауза Пловдив" да внесат предложение за препроектиране, за да бъде обособен и тигърски хабитат.