Хачапури със сирене  - традиционно ястие на грузинската кухня отдавна се харесва и се радва на голяма популярност в много страни.  Хрупкаво тесто с мека плънка от сирене вътре ... Да, това е наслада!
Най-бързия начин за приготвянето му ще ви представим днес:

СЪСТАВКИ
•200 гр. кашкавал или твърдо сирене •2 яйца 
•200 г заквасена сметана с 20% масленост
•3 супени лъжици брашно 
• зелении по избор - магданоз , копър 
• олио за пържене

ПРИГОТВЯНЕ:
1. Настържете кашкавала, нарежете ситно зелениите. Смесете  заквасената сметана , билките, кашкавала/сиренето, брашното и яйцата.
2. В тиган с горещо олио сложете сместа. Покрийте и пържете на умерен огън, докато хване хубава коричка.
3. С две лопатки или чиния внимателно обърнете питката и отново пържете до златисто-кафяво за още 5-7 минути, докато омекне.

Един идеален вариант за обилна закуска.

Източник: zajenata.bg