Уебсайтът VizЕat дава възможност на пътуващите в чужбина да вечерят в домовете на местните. Целта е да опитат възможно най-автентичната за региона храна. Сайтът е на принципа на най-популярната платформа за намиране на апартамент или стая под наем зад граница Airbnb, пише "Стандарт".
Необходима е само регистрация, която отнема не повече от няколко минути. Явно този бизнес със споделянето става все по-успешен, защото в Европа VizЕat е особено популярен. Възможностите за кулинарно преживяване не са една и две. Освен за вечеря, опциите са за закуска, брънч или обяд. Ако пък не искате да се заседявате на маса, може да потърсите предложения за обиколка на различни пазари и магазини в града, в който сте отседнали. Някои потребители на сайта пък организират готварски курсове. В него немалка част от тях са професионални кулинари, което е най-добрият шанс да придобиете умения в любимата си кухня. Но да знаете: домакините имат право да искат хонорар за престоя си в дома им или за курса им. Но повечето пъти цените са просто символични. Има и малка такса за VizEat. 

В момента социалната мрежа е най-популярна в Европа. Сред най-гостоприемните и желани градове са Амстердам, Дъблин, Лисабон, Рим, Маракеш, Истанбул, Милано, Париж, Ню Йорк, Берлин. Началото на компанията е поставено през 2014-а. Днес потребителите в сайта са над 80 хиляди от 110 държави, а домакините са над 20 хиляди. Последната отчетена печалба е 3,8 милиона евро. Изпълнителният директор Жан-Мишел Пти обещава да увеличат мрежата от офиси. Предстои отваряне на филиали в Англия и Германия. Компанията си партнира с туристическия бранш и предлага услуги и на бизнес пътешествениците. Така се преодолява  сезонността в туризма.