Имотът на Тинко Георгиев във Варна, в който безнесменът беше застрелян с няколко куршума, минути преди 17 часа на 16 декември миналата година, е обявен за продажба. На първия етаж на 3-етажната къщата, която се намира на варненската улица „Хан Крум“ 42, където бе извършено престъплението, вече се мъдри обява за продажбата от добричката фирмата „Бонус“, съобщи Дарик-Варна.
Имотът е апетитен, защото е на стратегическо място в края на малката улица, на близо 100-тина метра от централната пешеходна зона на Варна. Убиецът на 65-годишния зърнен бос от добричкото село Църква и собственик на хотели в курортите край Варна, така и не беше открит от полицията, макар че в къщата има монтирани камери. Предполага се, че оръжието е било със заглушител, тъй като никой не е чул и видял нищо. Единствената информация от вечерта на покушението е, че стрелецът бил облечен с палто и е носил шапка с козирка.
 
Във Варна Георгиев е известен с прякора си Зърнаря, тъй като се е занимавал и със зърнен бизнес в района на Добрич. Любопитна подробност е, че агенцията, която продава имота му, е със седалище в същия град и се занимава с търговия със земеделска земя. Не е изключено да е една от многобройните му фирми приживе, коментират съседите. След показното убийство се тиражираха куп различни версии, някои от които бяха свързани с хотелиерския бизнес наТинко Георгиев и отнощенията му с приближения някога до Васил и Георги Илиеви известен варненски ВИС-аджия, Иво Иванов - Гела.
 
След това го обявиха за длъжник на босовете на СИК братята Маргини. Накрая приписаха убийството му на конфликт с любовница. През април, тази година, в общинския съвет избухна скандал, свързан с името на Георгиев. При разглеждането на молбите за социалани помощи се разбра, че вдовицата на застреляния богаташ, моли наред с бедни и болни варненци, за отпускането на финансова помощ от 500 лева.
 
Местният депутат Григор Григоров остро възрази с мотива, че е абсурдно от общинския бюджет да се дават пари на семейство с няколко хотела, къща в центъра на Варна и куп луксозни возила. Тогава стана ясно, че сметките на фамилията са запорирани, а вдовицата била безработна и нямала никакви доходи, а и не притежавала недвижимо имущество. В двора на семейния им дом обаче, който струва поне милион, продължава да стои паркиран смейния луксозен „Мерцедес“. Той обаче не е продаден, за да не се налага бедната вдовица да ходи пеша, коментират ехидно съседи.