Мъж е арестуван по време на шествието срещу мигрантите в София, което започна тази вечер от 20 часа. Заради очакванията от сблъсъци центърът е под полицейска обсада. В центъра на София се проведежда протестно шествие срещу имигрантите, превзели улиците на столицата. Районът около пл. „Св. Неделя” и бул. „Мария Луиза” са под засилено полицейско присъствие.

На място са образувани няколко КПП-та на полицията, които ще проверяват участниците в шествието за забранени предмети. По информация на bTV е задържан младеж, който е носел в себе си бокс.

Организатор на протеста е сдружение „Национална съпротива” на Благовест Асенов и Николай Йовев, който беше сред обвиняемите за поставената бомба пред офиса на „Евророма” през 2011 г. в Сандански.

Поддръжник на сдружението е и Петър Низамов – Перата, който е обвиняем заради задържането на трима афганистанци със свински опашки.

Протест се проведе и в Бургас, където се събраха над 100 души. Хората преминаха в шествие по главната улица „Александровска“ от площад „Тройката“ до сградата на община Бургас.

А в Харманли отново тази вече организират митинг срещу действащия бежански център в града, безчинствата на мигрантите и бездействието на полицията.