Пакистанецът Мабин Раджу призна за убийството на собствената си сестра. Той направил признанието в пълно съзнание и памет и заяви, че е "заради честта на семейството". Според чудовището-брат убийството на 18-годишното момиче било задължително, защото това било изход от ситуацията. Мюсюлманската фамилия не можела да понесе срама, че сестра му се е омъжила за християнин.
Братът не е мъчил родната си сестра - застрелял я от упор. "Аз нямах друг изход", твърди убиецът. По-страшното е, че цялото семейство одобрява постъпката му. Броят на "убийство за чест" в Пакистан расте от година на година. Ако през 2013 година жертвите на традициите са били 869 души, то през 2015 г. те са вече 1184. И всяко убийство има своята история.
 
 
Хасан Хан от град Лахор показва снимката на своята жена Зинат Рафик, която я запалена жиа и е изгоряла. Клечката е драснала нейната майка, която я заляла с керосин и драснала искрата. Причината е, дъщеря й се омъжила за Хасан против волята на родителите й.
 

Снимка на модела Кандил Балоч показва нейната сестра. Кандил, известна като пакистанската Ким кардашиян, израснала в небогато християнско семейство, но според думите на сестра й тя винаги се е стремила да се отличава от семейството си с свободни мисли и визия.
 

Кандил напуска съпруга си, който редовно я биел. Тя се посвещава на кариерата си на фотомодел. Брат й е натоварен да защити семейната чест. Той открива Кандил и я застрелва, "за да не опозори семейството". Пред съда той признача, че изобщо не се е смутил, че трябва да убие сестра си. Майката на пакистанския модел Кандил оплаква убитата си дъщеря.
 
 

21-годишната Соня Биби отказала да се омъжи за този, койтто родата и е избрала. Лекарите в болницата в Мултан са опитали да спасят момичето от чудовищните изгаряния. Една седмица след като е направена тази снимка, тя си отиде.
 
 
Пакистански журналист показва на мобилния си телефон снимката на Самии Шахид. тя живяла във Великобритания с втория си съпруг. когато пакистанката се върнала в родината си, баща й организирал нейното изнасилване и убийство от бившия й съпруг.
 
През 2015 г повече от хиляда жени в Пакистан са станали жертви на "убийство за чест". В повечето случай убийствата са извършени от братята или родителите на жените.
 
 

Живеещият в град Берувал разказва за своята жена Мукадас, която е убита от ръката на собствената й майка.
 

17 годишната Таслим Соланги е убита в Карачи. Снимката на момичето показва нейната майка. Пакистанката е хвърлена на кучета да я разкъсат и след това ги застреляли пред очите на баща й.
 
 
Това също е снимка на Таслим. Майка й разказва, че убийството й е извършено от брат й. Изяснено е, че младият мъж не можел да търпи обвиненията и слуховете, които разпространявали съседи и негови колеги за любовния роман на сестра му с християнин.
 
 
28-годишната Самиа умира в линейката на болницата в град Лахор. майката на пакистанката обещала да помогне на дъщеря си, но вместо това, за да защити семейната чест станала убийца.
 

Лекар преглежда 14-годишната Нур Джехан в болницата в карачи. Тя е простреляна и е оставена на умре от двама нейни братовчеди. Момичето е отказало ръката и сърцето на мъжа, който според семейството й бил достоен за нея. Въпреки прострелната рана Нур Джехан оживява.

Източник: 24news.bg