Абсурден гаф беляза старта на делото срещу безскрупулните мутри от свитата на Ивайло Борисов-Ториното, които помляха от бой бившия спортист Васко Наумов и жена му Мария на Околовръстния път край София. Причина за фиаското се оказва пропускът на съда да изпрати призовка на пострадалите при зверското меле от 24 февруари т.г. Въпреки че обвинителният акт срещу главорезите Георги Близнаков, Христо Христов и Александър Гечев, които налетяха с метални палки и юмруци на младото семейство заради натиснат клаксон, е внесен в съда още на 5 август, процесът вече трети месец не може да започне.
"Как мога да коментирам подобна глупост, да насрочат дата за дело, без да уведомят мен и съпругата ми. Пълен абсурд, каквото е впрочем и освобождаването от ареста на тези потенциални убийци", заяви с пребитият Наумов, цитиран от "България днес".

Тримата главорези ще отговарят за причиняването на средни телесни повреди и хулиганство, извършено с изключителна дързост. Въпреки квалификацията на престъплението според закона Наумов и жена му са на мнение, че мутрите всъщност са отявлени убийци.

"Никакъв закон или съдия не могат да ме убедят, че човек, който без притеснение изкарва метална палка и започва да налага без причина друг човек по главата 10 пъти, не е убиец. Ако само един от тези удари бе попаднал не където трябва, сега съпругата ми щеше освен в съда да ходи и на гробищата", коментира мъжът.

Той е категоричен, че ще се бори докрай тези стероидни подобия на хора да получат максимална присъда и да лежат зад решетките. Предвиденото за повдигнатото им обвинение наказание е 5 години затвор. Според юристи и самите потърпевши законът е крайно снизходителен и подобна присъда не може по никакъв начин да въздейства на утвърдени престъпници, които на всичкото отгоре имат и предишни осъждания. Абсурден е и фактът, че гавазите от близо 6 месеца са на свобода, като отново са в редиците на ъндърграунд героя Ивайло Борисов-Ториното.

Така освен боса, който бе оправдан по дело за наркотрафик, по което той бе подсъдим заедно със Златомир Иванов-Баретата, на скъпите джипове със затъмнени стъкла спокойно се качиха и гавазите му Близнаков и Христов. Единствено Гечев е оставен под домашен арест, като се очаква на първото заседание, обявено за 3 ноември, той да поиска мярката му да бъде изменена.

"Физически се възстановихме, но психически не. Страхът продължава да ни тормози, като не искам да си представям какво ще стане, ако те получат условно, което не е изключено", с притеснение казва Наумов. Той заключава, че ако главорезите останат на свобода, нищо чудно след време отново да гледаме подобни кървави клипове в интернет.

Поредният скандал с безнаказаността на мутрите избухна в края на февруари. Тогава Христов, Близнаков и Гечев помляха с тупаници и железни палки младото семейство, след като то свирнало с клаксона на колата, за да предотврати сблъсък. Безпричинната жестокост отприщи вълна от социално недоволство, след като жертвите на безскрупулните мутри публикуваха скандално видео във Фейсбук. На потресаващите кадри се вижда как те засичат автомобила на Васко, след което излизат и го смачкват от бой.