Националистите се стягат за бой в София и се заканват тази вечер да не позволят на политически формации да се прикрепят към протеста им. Независимо, че шествието започва в 20 часа, на някои места вече се е стигнало до спречквания с полицията, научи БЛИЦ.
По-рано днес няколко души са протестирали пред т. нар. джамия в "Люлин". Намиращите се там полицаи обаче не са им позволили да влязат вътре и са охранявали мъжете от арабски произход, които са влизали в заградения район с автомобилите си.
 
Протестното шествие срещу имигрантите се организира от движение „Национална съпротива”. Инициаторите са крайно решени да „изпълнят дълга си и да освободят Лъвов мост от ислямистите”. Повод за недоволството им станаха няколко случаи, в които мъже мигранти са тормозили хора, живеещи в района.
 
Проявата започва в 20.00 часа, като сборният пункт е на площад „Св. Неделя”.
 
От полицията уверяват, че служителите на столичната дирекция на МВР предприемат всички необходими мерки за охрана на обществения ред и движението в столицата.
 
Проверка на БЛИЦ установи, че и в момента има разположени постове на полицията на всички възлови места в столицата.
 
Шествието е с маршрут от бул. „Витоша”, по бул. „Княгиня Мария Луиза” до Лъвов мост.
 
От силовото ведомство подчертават, че на сборното място ще бъдат изградени филтровъчни пунктове за проверка за носене на забранени предмети и вещи и хора във видимо нетрезво състояние.
 
Освен това ако се наложи, поетапно временно ще се затваря платното за движение по протежение на шествието. От полицията призоват гражданите да бъдат търпеливи и толерантни.
 
От „Национална съпротива” твърдят, че ще бъдат мобилизирани всички налични полицаи от София и околните градове. По думите им 2000 полицаи щели да пазят нелегалните имигранти от „лошите” българи.