Поредната гладна стачка започват от днес обитателите на Бургаския зандан. Пандизчиите се оплакват от лошите условия и мизерията зад решетките. 230 души ползват 4 тоалетни и 1 душ, а опасността от болести вече е реалност, информира "Флагман".
Ад, мизерия и липса на каквито и да е условия за живот. Така лишените от свобода описват пребиваването си зад решетките. Те дори показват тежките условия зад решетките.

Близо 230 души ще бъдат натъпкани на един от етажите на затвора, тъй като трябвало да бъдат преместени. Повод за това е стартът на ремонт на етаж, който трябвало да бъде освободен от обитателите си. Тъй като нямало място къде да бъдат настанени затворниците, повечето от тях висели по коридори и лежали по земята. В момента в килия пребивавали по 25 и дори 30 души, настанени на триетажни вишки.

Ако затворник поискал да отиде до тоалетна, трябвало да чака с часове на опашка от около стотина души. Другият вариант бил кофата. Кофите с урина и изпражнения били десетки, вонята нетърпима, а ръководството на затвора не обръщало внимание на този факт. 

Бургаският затвор не разполагал дори с лекар, а медицинско обслужване липсвало. Също повод за започналата гладна стачка. Викането на линейка е само при спешни случаи, когато някой от затворниците припадне.