Стоянка Мутафова вдигна на крака българското училище "Христо Ботев" и залата във Вашингтон с представлението "Госпожа Стихийно бедствие", научи "България Днес" от Ирен Кривошиева, която също играе в пиесата.
"Не можете да си представите какво е навсякъде - обикалят и чакат за автографи с нея, за снимки, не само българи, всякакви хора. С нея е невероятно, постоянно получава подаръци от цял свят", сподели още Ирен.

Двете жени заедно с Николай Атанасов-Шуши са на турне в Канада и САЩ и навсякъде са приети изключително радушно.

"Вчера се видяхме с новия ни посланик в САЩ Тихомир Стойчев, който каза: "Вие сте вечният посланик на България!", радва се актрисата, която играе дъщерята на Стоянка Мутафова в пиесата. Муки, истинската щерка на 94-годишната актриса, също е доволна от турнето. Тя се снима пред сградата на любимия си филм "Бар наздраве" в Бостън, а преди това успя с организаторката на турнето Петя Романова да направи един шопинг.

"Купих си нова чанта. Не че нямам, но ей така, за спомен. Забелязах, че тук има много красиви жени, не всички са дебели - едната част се грижат много за себе си, а другите са само на фаст фууд", сподели Муки преживяването си в Щатите. През цялото време бившата актриса от Младежкия театър снимала майка си с камера, като след време смята да пусне филм с нейно участие.