Има много малки неща и знаци, които тялото ни изпраща, когато става въпрос за болести. Важно е да се познават тези сигнали, тъй като симптомите на някои болести могат да спасят живота ви, пише zajenata.bg.

В тази статия ще научите как по формата на пъпа си можете да откриете, че някои органи в тялото ви не функционират правилно.

Ако пъпа ви има тази форма, е необходимо да се наблюдава дали не става по-голяма. Ако е станала по-забележима, отколкото обикновено и вие сте вдигали нещо тежко напоследък, това не е нормално и е първият признак за херния.

Малка неравност във формата
Хората, които имат тази форма на пъпа са по-предразположени към грип и вируси.

Сгушен пъп
Такава форма на пъпа може да е индикатор за проблеми с храносмилателната система. Също така, в много от случаите, хората с тази форма на пъпа са със затлъстяване. Освен това, тя може да говори за депресия в някои случаи.

Пъп, който прилича на бадем
Хората с тази форма на пъпа е вероятно да страдат от тежка мигрена и болки в мускулите и костите. Също така, тази форма на пъпа може да показва признаци на крехки кости.

Издут пъп с форма на буквата U
Хората с тази форма на пъпа често имат проблеми с кожата и бъбречни заболявания. Освен това, тя може да се дължи на дефекти при раждането.