Зимата излиза скъпо на дамите, принуждавайки ги да харчат повече пари за дрехи, отколкото през лятото или останалите сезони, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, проведено във Великобритания.
Анкетата показва, че зимният гардероб на дамите е три пъти по-скъп от летния. Подсигуряването с топли дрехи, обувки и други зимни принадлежности струва на британките средно 341 лири. За сравнение - за летния си гардероб жените харчат средно 119 лири, за пролетния - 105 лири, а за есенния - едва 79 лири.

Най-популярната зимна покупка са ботушите - 71 процента от участничките си купуват по един чифт, а 44 процента - по два. С наближаването на студените дни 41 процента от жените се подсигуряват с топло палто, а 34 процента - с непромокаема връхна дреха. Кашмирените и вълнени пуловери са задължителни за зимния гардероб за 27 процента от дамите.

Зимата е критичният сезон за любовта

Сред останалите дрехи и аксесоари, с които жените се подготвят за зимата, са панталони, пижами, плътни чорапогащници, ръкавици, шалове, удобни халати.

Източник: БТА