Днес е погребението на трагично загиналия новоизбран кмет на ломското село Станево Цветомир Иванов, пише BulNews.bg. Припомняме, че младежът загуби живота си при автомобилна катастрофа в четвъртък. Произшествието е станало малко преди 21 часа на пътя от село Ковачица към Козлодуй. Младежът шофирал автомобил „Форд Сиера“, когато на ляв завой загубил контрол над управлението на колата, излетял от пътното платно и се блъснал в дърво. Ударът бил толкова силен, че шофьорът загинал на място.
Трагедията се случи само дни, след като на 2 октомври 23-годишният Иванов бе избран за кмет на селото. 

След завършването на средното си образование поради липса на работа тийнейджърът заминал за Белгия, където от години се трудят майка му и баща му. Две години Цветомир работел по строежите в Брюксел, но през 2015 г. се върнал у нас. На проведените тази неделя частични местни избори той беше издигнат за кмет на родното си село Станево от коалиция„Народен съюз“ и спечели с убедителна преднина. Младият мъж дори не е успял да положи клетва. 

От общинската избирателна комисия посочиха, че ЦИК вече е известена за смъртта на новоизбрания, но не положил клетва кмет, и е направено запитване за последващите действия.