Каквито и недоразумения и трудности да има в ЕС, няма по-добро от мира и общите действия - защо забравяме това. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на конгрес „Миграция и интеграция: влиянието върху жените“, организиран от ЕНП Жени, предаде „Фокус“.
„Става модно да говорим против ЕС, срещу администрацията. Да, той си има своите слабости, и Европейският парламент има своите слабости. Някъде по-добро място за живот има ли?“, коментира Борисов. „Гласът на жените трябва да се чуе в Парламента, в Комисията и навсякъде.

Говоря това не защото считам, че ЕС е в упадък, а точно обратното. Създали сме върха на демокрацията в Европа и най-висшата степен на управление“, посочи премиерът.

„Европа е най-привлекателното място за всеки от нас и трябва да сме горди, че сме направили такъв съюз, а не да чакаме дали някой бюрократ е сгрешил, за да кажем за целия Съюз, че трябва да се мисли нова форма на управление“, обясни Бойко Борисов. По думите му ЕС е висша форма на дипломация и на разум на хората, които са там.