Обсъждането от някои партии на възможността да бъде искан вот на недоверие към правителството, за нас са неприемливи. Ние от БДЦ считаме тези опити по-скоро за спекулативни, и популистки преди старта на кандитат-президентската кампания – заяви в парламента съпредседателят на БДЦ д-р Красимира Ковачка.
Ние няма да се отклоним от водената от нас до сега политика за запазване на стабилността и сигурността в страната и няма да подкрепим  вот на недоверие, който според нас е по-скоро опит за трупане на точки в предизборната надпревара, отколкото обосновано с политически аргументи действие- категорична е тя. Като национално отговорна партия ние няма да се поддадем на внушенията на някои политическите партии, целящи  да превърнат кандидат-президентската кампания в сблъсък на тясно партийни интереси.

За нас тази кампания е преди всичко състезание между личности, програми  и  визии за развитието на страната – уточни Ковачка. На тези избори БДЦ ще участва във формат Обединен демократичен център , в който влизат още БСДП и РДП. Обединението ще  проведе срещи с кандидат-президентските двойки в център-дясно и на 16 октомври ще обяви, на кого ще гласува своето доверие – стана ясно от изявлението.