„Преди 15–ина години България бе водеща в производството на пиратски дискове. С много усилия се преборихме с този бич“, заяви премиерът Бойко Борисов на конференция за борбата с контрабандните стоки. На нея присъстват още министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главният прокурор Сотир Цацаров.
Борисов изрази своето задоволство от успешната борба на службите ни с контрабандните стоки.

Той поясни, че оставката на кабинета се иска точно защото има успехи и бюджетът върви добре. Премиерът заяви, че в градовете, където е поставил срок за постигане на положителни резултати от борбата с контрабандата, има успехи и там нивата са спаднали до 4%.

"Казвам една хубава новина, че цигарените компании отчитат битката с контрабандата на нелегални цигари в Европа и в България тя е рекордно ниска - 8%. Доста по-добре сме от всички големи европейски държави. Забелязвам ръст в Румъния, Холандия и се надявам колегите там да вземат мерки“, каза още премиерът.

Но има градове, обясни той, където нивата на контрабандата е 8,1%. Бойко Борисов обеща, че борбата на кабинета с контрабандата ще продължи и заплаши, че ако няма успехи, ще падат глави.