Врачанско семейство остана на улицата и прекара нощта на студа, след като жилището им било отнето заради брутална измама, съобщава BulNews.bg. Около 80-годишната Йонка Личева живее със сина си в апартамент на ул. „Поп Богомил“, която се намира до стоянката на такситата на площад „Свети Софроний Врачански“ във Враца.
И тя, и синът й са освидетелствани в Центъра за психично здраве. Драмата на семейството започва още преди години, когато възрастната жена е блъсната от кола и едва оцелява. От тук насетне животът им се преобръща. Майката и сина живеят на ръба на мизерията, а от вчера останали и на улицата.

„Един циганин е излъгал майка ми да му се подпише на пълномощно, което било за покупко-продажба на жилището ни. Той я измамил, че ще получи 26 000 лева, но пари така и не видяхме от него. С пълномощното измамникът отишъл при нотариус Венцислав Василев, който го е заверил“, разказа синът Цоло.

Бруталната измама е станала преди години. Вчера ненадейно пред вратата на жилището дошъл частният съдебен изпълнител Георги Борисов, който с хората си изхвърлил цялото имущество на болните врачани на улицата. Двамата с часове събирали вещите си на тротоара пред блока, в който са живели до преди ден, тъй като няма къде другаде да отидат. Така майката и синът прекарали изминалата нощ на улицата в студа и дъжда.
 

И днес възрастната жена не беше на себе си и все още живееше в заблудата, че ще може да се прибере у дома си, а синът й всячески се опитваше да й обясни, че това няма как да стане.

Живеещите в блока съжалили съседите си и се обадили в общината. На място пристигнаха секретарят на местната управа Нина Дакева и екип от Центъра за временно настаняване. След като чуха разказа на семейството, чиновниците веднага разпоредиха да се събере най-необходимото от багажа им и да се откарат в Центъра. Това е временно решение и на по-късен етап ще им се търси общинско жилище, обеща Дакева.

След справка със съдия изпълнител стана ясно, че отнемането на жилището на семейството е неправомерно, тъй като им е единствено и нямат друг подслон. В този случай съдия Борисов не е имал право да ги гони и действията му ще се обжалват в съда.