За поредното безобразно поведение от страна ни кондуктор в градския транспорт ни сигнализира потърпевша, цитирана от TrafficNews.bg. Тя е станала свидетел на грозно и недопустимо отношение от страна на служител на автобус по линия 10 към две възрастни жени. На няколко пъти кондукторът е заплашвал двете жени, че ще ги изхвърли от автобуса, ако продължават да разговорят. Той бил „лют” понеже работил по 16 часа на ден, макар това да е забранено от кодекса на труда. Ето и разказа на жената:
„Напоследък постоянно четем за грубо държание на кондукторите в рейсовете от градски транспорт. Тази сутрин пътувах в автобус номер 10, на смяна беше кондуктор Костадин Личев/Пичев (не мога да кажа със сигурност тъй като не можах да прочета добре фамилията му изписана на баджа).

В автобуса се качиха две възрастни жени, които седнаха най-отзад в превозното средство. Жените си говореха по между си, но не на толкова висок тон, за да пречат на останалите пътници. Изведнъж господинът - кондуктор им направи забележка да развалят ''седянката'', която са били започнали и че така трябвало да си говорят пред блока, а не в автобуса.

Не стига, че по цял, ден обикаляли с тези автобуси, ами и говорели. Господинът бил по 16 часа на работа и не можел да издържа шушукания. Едната жена реши да се защити, като каза, че не могат да са глухонеми и по никакъв начин не пречат на спокойното пътуване, което и си беше така. Кондукторът отвърна,че ако не млъкнат ще ги свали от автобуса. Жената го заплаши, че ще подаде сигнал за неговото отношение към пътниците, а той просто се изсмя и й каза да се разкара.

Не знам какво вече трябва да се направи и кой трябва да се заеме с превъзпитанието на нашите кондуктори. Не може мъж, привидно на години, да се държи с възрастни жени по този начин. Възмутена и разочарована съм от това как се държат повечето кондуктори с възрастните хора в автобусите. Не съм единствената, която подава сигнал за тези работници с които сме длъжни да пътуваме всеки ден. Надявам се господинът да се е почувствал поне малко гузен от това, че беше толкова агресивно настроен към жените, а ако не е .. Дано това достигне до него и малко накърни достойнството му какво впечатление прави отстрани на пътуващите”.