До снощи са ми се обадили четирима кандидати за президент, които изявиха желание да дойдат на теста и да оповестят резултатите от него публично. Не съм искал съгласие да оповестя имената им предварително, защото може да се случи всичко и да не дойдат. Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на МЕНСА за България Христо Радков.
"За последните два избора, над 30 души са идвали от властта, да се пробват при нас. От явилите се през годините, няма нито един, който е спечелил изборите" призна Радков.
 
"Една публична дискусия би ми повлияла. Разбирам госпожа Цачева и господин Радев, че не искат да влязат в публичен дебат с когото и да е. Напълно нормално е, когато кандидатстваш за власт, да се излезе с една програма, да се защити тя пред медиите и да се влезе в дебат с опозицията" смята той.
 
 
Ани Цолова реши да се опита да реши част от задачите от теста, донесен от Христо Радков. След като водещата се справи с няколко въпроса констатира: "Значи не ставам за президент."
 
Твърдението й е по повод думите на Христо Радков, който заяви, че нито един човек, който се е явил на теста на МЕНСА в България, не е спечелил избори.