Бръчките под очите са може би първото нещо, което виждаме, когато започнем да се притесняваме за нашата възраст. С напредване на възрастта, кожата ни губи еластичността и способността да се възстанови, и телата ни произвеждат по-малко колаген, който поддържа кожата младежка и жизнена.

Има няколко домашни средства , които могат да бъдат много ефективни за намаляване на появата на бръчки и линии под очите. Най-хубавото на тези средства е, че те лекуват състоянието по един напълно естествен начин, пише zajenata.bg.

Как да използваме ананас, за да намалим  бръчките под очите

Сокът от ананас помага за намаляване на фините линии и бръчки по лицето, а също и в деликатни области под очите.

Много медицински изследвания са потвърдили, че специална киселина влияе на бръчките и може да ги намали значително.


Сокът от ананас съдържа бромелаин, който е естествена форма на тази киселина.

Метод 1: Напоете памук в пресен сок от ананас и след това го търкайте върху районите с бръчки.

Метод 2: Масажирайте кожата си с парче пресен ананас с кръгови движения. Оставя сок да изсъхне в продължение на 5-10 минути. Изплакнете с топла, а след това хладка вода. Правете това всеки ден.

Метод 3: Комбинирайте 1 супена лъжица зехтин и 1 чаша парченца ананас. Намачкайте на парчета или с вилица или го слее добре с миксер.

Нанесете маската върху лицето, шията и други набръчкани части на тялото. Оставете за 20 минути. Изплакнете с хладка вода. Правете това 3 пъти седмично.

Допълнителни съвети:

1. Пийте много вода. Това е може би най-ефективния, както и най-прост лек за бръчки. С питейната вода не само ще се избегне и лечение на бръчки, но ще ви държи здрави като цяло. Водата поддържа кожата хидратирана. Не забравяйте, че една от причините за образуването на бръчки, е загубата на влага.

2. Трябва да приемате храни, богати на микроелементи (тъмно оцветени плодове и зеленчуци; бадеми, орехи, мазна риба като риба тон, сьомга, херинга и сардина; ленено семе и слънчогледово семе и масло; зелен и бял чай; плодове като папая, авокадо, ананас, горски плодове, диня, зеленчуци като краставици, домати, джинджифил, чесън).

3. Да не се пуши.