Отдалечена турска долина се е превърнала в дом за отчаяни кучета, борещи се за оцеляване, след като стопаните им са ги изхвърлили, пише в. “Дейли мейл”. Долината се намира в планина в южната провинция Анталия, името на която буквално означава “Който дойде, никога не се връща”.
Изоставените любимци сформирали глутници и търсели вода, за да оцелеят. Много от тях били само кожа и кости. Коравосърдечните стопани ги изоставили в долината с пълното съзнание, че любимците им никога няма да успеят да намерят пътя към дома.

Любители на животни носят храна и вода на обитателите на зловещото място. Те споделят, че кучетата въртят опашки, когато видят гостите, което говори, че някога са били домашни любимци. Някои са и маркирани, което означава, че са били обезпаразитени от общинските власти. Бездомните животни са огромен проблем в Турция. По неофициални данни 150 000 кучета скитат по улиците на най-големия град Истанбул.

Властите твърдят, че нямат ресурсите да решат проблема. На 28 септември бяха открити 8 мъртви животни в квартал в Анталия. Смята се, че 5-те кучета, 2-те котки и таралеж са били умишлено отровени. Едно от кучетата имало пяна около устата. Местен жител споделя, че в района има около 100 бездомни кучета, 40 от които скоро не е виждал.