Шест диви прасета повалиха шестима ловци от Христо Даново миналия ден, когато се откри сезонът за едър дивеч. Слуката е рекордна за местната дружинка и зарадва както селото, така и цялото ловно-рибарско сдружение.
Още в деня на богатия лов тръгнаха типичните ловджийски истории, най-впечатляваща от които беше цяла сюрия диви прасета, минала в галопиращ парад пред ловците от местната дружинка. Те моментално отстреляха шест, пише Marica.bg.

Истината е, че слуката е била в двата ловни дни през събота и неделя, проучи председателят на Ловно-рибарското сдружение Иван Нончев. Шестима ловци от Христо Даново са успели да бутнат по едно диво прасе.

Общо 16 диви прасета попаднаха мушките на ловите от Подбалкана миналия уикенд. Каква щастлива случайност! Всичките са мъжки! - възкликна шефът на ловците в Карловско Иван Нончев.

С тази богата слука откриването на лова на едър дивеч се превърна се в голям празник за почти всички ловни дружинки в Подбалкана. Дружинките на Войнягово, Анево, Клисура, Розино успяха да повалят по две прасета. В Средна гора край Климент ловец уцели едно диво прасе.
 

"Имаше и много пропуски в този лов, но така е по-добре, за да има слука и при следващите ловни излети, заяви Иван Нончев. Популацията на диви прасета в Карловско е много голяма тази есен, това се дължи и на големите грижи, които полагаме за дивеча", уточни той.

"Макар че дивите прасета не са от любимите животни на селските стопани, защото нанасят големи щети на реколтата, тази есен няма оплаквания - реколтата узря рано и хората прибраха от нивите картофи, грозде, зеленчуци", коментира Нончев.