Тежка катастрофа е станала преди малко повече от половин час във Враца, съобщава BulNews.bg. Лек автомобил „Форд Мондео“ с врачанска регистрация е ударил пешеходец на бул. „Васил Кънчов“ близо до бензиностанция „Лукойл“.
Възрастна жена е тръгнала да пресича натовареното трасе недалеч от магазин „Млечен рай“ на място, на което няма пешеходна пътека. В този момент тя е била пометена от движещата се в посока Монтана лека кола.

Пристигналата линейка прегледала на място пострадалата и на този етап е ясно, че тя е със счупен крак. Медиците са закарали в болницата жената за допълнителни прегледи.

Шофьорът на лекия автомобил е около 55-годишен и има категория да управлява и ТИР. Мъжът бе проверен с дрегер и пробата за алкохол е отрицателна. Според него жената е излязла внезапно на пътното платно на място, където няма пешеходна пътека, а паркираните автомобили допълнително пречели да бъде видяна навреме.

Районът на катастрофата е блокиран от 3 патрулки и екип дознатели, които работят за установяване причината за инцидента. През това време движението на автомобили е само в едната лента, така че преминаващите шофьори трябва да бъдат внимателни.