С показания на майката Димитрина Борисова продължи днес делото за ужасното убийство на 4-годишната Ани, която бе зверски рязана в продължение на два дни около Великден 2015 година от собствения си баща, според неговите самопризнания, предаде в. Български новини. 
Станислав Бакърджиев призна, че под действието на голяма доза наркотици в продължение на 2-3 дни е рязал с кухненски нож телцето на собственото си дете в хола на апартамента на ул. Михаил Вода в Атина. 

Днес хладнокръвна и спокойна майка на Ани описа профила на бащата. Димитрина разказа, че Станислав е бил много добър родител, който е обичал много Ани и се е грижил за нея. Никога пред детето не е употребявал наркотици. 

„Не беше жесток и показваше, че я обича“, каза обвиняемата в отговор на въпроси на съдията. „Дори и след това го виждах със снимката на Ани в ръцете и да плаче“, допълни още Димитрина. „Когато полицията ми каза, че „вашият партньор е убил детето“ не повярвах. Първото нещо, което си помислих беше, че тя може да е бутната от първия обвиняем Николай, да се е ударила и паднала“, заяви 25-годишната майка. „Започнах дори да мисля, че Николай може да е взел детето и това бе една от причините, да отида в полицията и заявя, изчезването й. Мислех, че Николай я е отвлякъл“, добави Димитрина в показанията си. 

През цялото време на разпита Борисова беше спокойна, изпадна в ридание само, когато заяви, че не е успяла да се порадва на детето си, защото е работила от 8.00 до 20.00 часа в публичния дом. След което се е прибирала уморена и е заспивала. „Исках да се откажа от тази работа и да отида в Германия при германеца, който иска да се ожени за мен и да живеем тримата заедно,“ каза през плач Димитрина. 

Тя разказа подробно, че през 2009 година се запознава със Станислав. „Имахме връзка и започнахме да живеем заедно. Знаех, че пуши само канабис. Забременях и се притесних. Казах му и той го обсъди с майка си, след което ми каза, че сме още много млади за дете. Аз обаче реших да задържа детето. Той не каза нищо, нито поиска да направя аборт. Родих детето и живеех в България. Животът беше труден и заминах за Германия. Там се запознах с германеца, който поиска да спра тази „работа“ и ми даваше пари, за да спра. Върнах се в Гърция и отново започнах да работя в публичен дом, защото не можех да му искам постоянно пари. Доведох детето за малко и му подготвих документи за Германия. Имах детето в къщи, а не можех да й се порадвам заради многото часове работа. Исках да отида в Германия и да предложа на Ани по-добър живот. Питах детето дали има някакви оплаквания от баща си, но то никога нищо не каза”, споделя Димитрина.

25-годишната разказа още, че „когато се върнах от Германия в Атина, му казах да звънне на майка, за да ми доведе детето. Той ми каза да стоя един ден сама, да се успокоя и после ми каза, че детето е изчезнало. Реших, че трябва да уведомя родителите ми и затова отидохме в България. Бяхме на хотел и аз постоянно ровех в интернет за изчезнали деца. Не издържах, взех ножа и понечих да се пробода. Тогава Станислав каза: Ок прибираме се в Гърция. Докато пътувахме в автобуса на връщане постоянно ми говореше да внимавам какво ще кажа, защото работя в публичен дом и ще ми вземат детето. Тогава декларирах изчезването й във фондацията „Усмивката на детето“. 

На въпрос дали е знаела, че мъжа й има връзки с мъже и има обяви в интернет Димитрина отговори, че е разбрала по-късно, когато вече е била бременна. 

Потвърди още, че Бранислав е взимал всеки ден по 3 грама хероин.