Маркетинг специалист измисли наистина креативен начин да си потърси нова работа. Литовецът Лукас Ила влиза в ролята на разносвач на понички. В кутиите със сладките изкушения той слага и копия на своето CV и ги доставя лично до служители на „Човешки ресурси” в избрани от него компании, съобщава Нова телевизия.  
"Търсех възможно най-сигурния и оригинален начин да се представя пред онези, които отговарят за подбора на персонал. Страхувах се, че ако кандидатствам за работа по каналния ред, може да остана незабелязан”, споделя Лукас, цитиран от Bored Panda.

Младежът напуска родния Вилнюс, за да заживее в Сан Франциско. И съзнава, че реализацията в такъв голям град никак не е лесна работа. Ето защо ентусиастът внимателно подбира 40 фирми, в които би искал да работи, и прави лично нетрадиционните за тях доставки.

Капаците на кутиите с понички са с надпис: "Повечето документи на кандидатстващите за работа свършват в кошчето за боклук. А моята - в стомаха ви". А с по-дребен шрифт пише: "Здравейте! Тази доставка не е грешка. Престорих се на разносвач на понички, за да се уверя, че автобиографията ми ще бъде лично доставена до вас".

До момента Лукас вече е получил 10 покани за интервюта.