В политиката се поставят се цели. Не само в ООН, но и в институциите в Европа се говори, че трябва да има повече жени в политиката. Това са т.нар. цели на хилядолетието. Това каза вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева в предаването "Лице в лице" по bTV.
„Дори в момента, ако погледнете как тече предизборната кампания в САЩ, ще видите, че опитът да застане жена на чело, дава друг знак към света“. „Към нас имаше силен знак, че е време да бъде избраната жена.

Освен това никога в ООН не е имало кандидат от Източна Европа. Ако не се бяхме възползвали от това, би било грешка“, подчерта Кунева. Вицепремиерът предупреди, че това, което в момента прави опозицията не носи нищо добро на България.

„Това, което правят, е още веднъж да събудят напрежение вътре в страната и отвън да не изглеждаме добре“. „Ние имаме две много сериозни действащи фигури. Когато ставаше въпрос за кандидатурата на ООН, се говореше за прозрачност. Самият Гутериш е от средите на ООН, което показа, че ветрилото не беше отворено“, каза още Кунева.