В днешната дигитална ера хората се интересуват все повече как могат да станат успешни във финансов план с иновативни начини да променят живота си. Предлагаме ви 20 трика, които успешните хора използват, за да увеличат богатството си.
1. Престанете да си гледате часовника Ако се фокусирате прекалено върху това колко ви плащат на час, ще работите дълги часове до края на живота си. Поучете се от „четиричасовата седмица“ на Тим Ферис и започнете да мислите за това как можете да получите заплащане за резултатите, а не за времето си. Така ще бъдете мотивирани да работите по-умно, а не по-дълго.

2. Не бягайте от самореклама Никога няма да създадете клиентска база, ако не осведомите хората за продукта си. Рекламата понякога изглежда като проява на нахалство, но в действително е ключова част от бизнеса. Използвайте социалните мрежи, реклами в местни медии и други маркетингови методи, за да популяризирате името си.
3. Престанете да бъркате богатството със създаването на впечатление за богатство Вижте бюджета си и елиминирайте несъществените разходи. СПА процедурите, скъпите ресторанти, пазаруването в луксозни магазини и неизползваните карти за фитнес са излишък, който може да саботира финансовото ви здраве.

4. Сменете плейлистата си Когато работите, трябва да научавате и да трупате колкото се може повече знания, независимо дали те са свързани с бизнеса ви или не. Слушайте аудиокниги и подкастове, докато шофирате, вземате си душ и чистите къщата си. Ще откриете, че това успокоява точно толкова, колкото гледането на филм в края на деня, но ще получите добра тренировка за мозъка.

5. Спечелете пари от талантите си Ако имате уникално умение, можете да създадете бизнес на основата на талантите си. Дали сте способен програмист с визия за създаване и развитие на компания или имате уникален стил и искате да създадете собствена линия продукти, използвайте талантите, страстите и способностите си, за да спечелите пари. 

6. Вземете си ментор Джеймс Уилкинсън, изпълнителен директор и президент на Pamco Machine Works в Калифорния, препоръчва „да откриете успешен човек в индустрията ви и да поискате съвет от него“. „Бъдете дръзки, като напишете имейл или се обадите директно. Помолете ги да ви помогнат да разрешите конкретен проблем, да ви дадат общ съвет или да станат ваш ментор“, съветва Уилкинсън.

7. Пийте вода Най-простата необходимост в живота може да увеличи богатството ви. Ако ограничите содата, кафето и други скъпи и нездравословни напитки и вместо това се придържате към водата, зъбите ви ще станат по-здрави и това ще ви спести парите за зъболекар. Освен това безпокойството ви ще се облекчи, спестявайки ви пари за лекарства и терапия, а мозъкът ви ще стане по-здрав и по-ефективен.

8. Давайте повече Не правете грешката да мислите, че алчността е равносилна на растеж и че успехът трябва да дойде за сметка на останалите. Помагайте на хората, като им давате от времето си, изслушвате ги и проявявате щедрост. Споделяйте с удоволствие успеха си с хората. Ще създадете повече пътища за успех, като спечелите съюзници, а не врагове.

9. Спрете с желанията, вместо това си поставяйте цели Богатите хора не позволяват успехът им да се основава на надежди. Те работят здраво за постигането на ясно определени цели. Поставете си цели за следващата седмица, месец, шест месеца и след това. Определете целите си и очертайте малките стъпки, които трябва да предприемете, за да ги постигнете. Добрата календарна система е от полза.

10. Приспособявайте се, докато преследвате целите си Макар да е важно да сте ангажирани с проекта си, също толкова необходимо е да можете да определите кога да приспособите плана или дори да промените крайната цел. Ако разработвате приложение и започвате да виждате необходимост от промяна, променете насоката, не се страхувайте да променяте фокуса, ако това ще означава дългосрочен успех.

11. Изчистете безполезната информация и освободете повече пространство в мозъка си Известно количество хаос е допустимо при „творческите умове“, но в даден момент безполезните данни започват да ви разсейват, независимо дали го осъзнавате или не. Изчистите основното си работно пространство, за да имате място за мислите си. Ще се изненадате колко по-продуктивни можете да станете в почистена стая. 

12. Шофирайте по-малко Намаляването на шофирането ще ви спести пари за бензин, поддръжка на колата и потенциални инциденти. Разходката пеша или карането на колело могат да подобрят мозъчната дейност, като забавят остаряването на клетките, подобрят паметта и облекчат тревожността.

13. Определете нуждите и измислете решения Ако някога сте си мислели: „Иска ми се да имаше продукт, който да можеше...“, започнете да мислите как да превърнете идеите в реалност. Ако определите нуждата, други хора могат да вложат пари за намирането на решение на същия проблем.

14. Приемайте критики Не бъдете твърде горди да приемате съвет или критика. Невинаги е приятно да чувате критики, но не се обезкуражавайте от тях, учете се от критиките, а напредъкът ще ви накара да се почувствате страхотно. Използвайте критиките, за да ви мотивират да усъвършенствате още повече своя бизнес модел.

15. Задавайте въпроси Богатите хора са тласкани от желанието да учат и да растат. Чрез задаването на много въпроси можете да се поучите от грешките и опита на другите хора, да се сдобиете със знания във вашата област и да създадете силни връзки с хората.

16. Престанете да обвинявате лошия си късмет за неуспехите Ако не можете да се възползвате от успехите си, трябва да започнете да се възползвате от провалите си. Успехът е повече състояние на ума, отколкото статус.

17. Блокирайте времето си Макар че социалните медии могат да са полезни в създаването на контакт между хората, информирането, забавляването, повечето потребители твърде често се разсейват. Между съблазнителните заглавия, подканващи към кликване, забавните видеа, статусите на приятелите и онлайн игрите е чудно кога хората намират време за работа. Създайте си таймер или блокирайте на компютъра си сайтовете, с които си губите най-голяма част от времето. Умът ви ще се проясни и ще имате повече време да се съсредоточите върху важните неща.

18. Признайте, че жънете това, което сте посяли Мислете за мозъка си като за житна нива. Ако единствено жънете творчество и успех, нивата ви скоро ще се пресуши, а почвата й ще стане неплодородна. Дайте си време да пожънете семената на успеха, като почивате и мислите.

19. Вложете парите си в работа Работите здраво, така че това трябва да се отнася и за парите ви. Накарайте парите ви да заработят за вас, като инвестирате на борсата, във взаимни фодове, недвижими имоти или други инструменти, които могат да ви помогнат да създадете богатство. Ако вие и парите ви работят по едно и също време, можете да спечелите пари още по-бързо.

20. Свържете се с други успешни хора Общуването с успешни хора е прекрасен начин да предприемете стъпки към създаването на богатство. Завързването на връзки с влиятелни хора може да ви помогне да достигнете до повече клиенти. Освен това можете да научите за богатството и бизнеса от доказани професионалисти. 

Източник: Profit.bg.