Полицията е разкрила самоличността на загиналия човек, чийто скелет беше намерен в нива в монтанското село Игнатово, съобщава BulNews.bg. Припомняме, че вчера тракторист се натъкна на човешки кости, докато разоравал нива в землището на селото.
Той подал сигнал в полицията, откъдето изпратили екип криминалисти да разследват случая. Предполага се, че скелетът принадлежи на 43-годишен жител на селото, който бил обявен за издирване през април тази година. В близост до скелета били намерени чифт маратонки. На мястото била извикана сестрата на изчезналия, която заявила, че брат й имал същия чифт обувки.

Предстои да бъде направен ДНК-анализ, за да се потвърди самоличността на починалия човек. Ще бъде направена експертиза, която да покаже как е настъпила смъртта и дали има данни за физическо насилие.

Жители на Игнатово споделят, че изчезналият мъж е бил обикновен човек, тих и кротък и не вярват да се е забъркал в криминални истории. Предполага се, че той е излязъл от дома си, загубил се е в полето и е издъхнал.