Дали сте прахосник или спестовник може да се определи и според вашата зодия. Вероятно си знаете как се отнасяте към парите си и дали сте по-склонен да харчите или да спестявате, но истината е, че вашият слънчев знак също може да разкрие много за вашите навици на разходи и спестяване.
Ето и повече по темата:

Овен
Хората от този знак не задържат пари в джобовете си. Идеята за спестяване е чужда концепция за тях. Те са доста импулсивни по отношение на разходите си и предпочитат да експериментират с различни видове инвестиционни стратегии, а не да трупат пари в банка. Те не мислят за дългосрочната си финансова сигурност, а гледат да имат добра доходност от паричните си средства, но в краткосрочен план.

Телец
Добрата храна, стилните дрехи, скъпите мебели и луксозните почивки не излизат евтино на хората от този зодиакален знак. Телците обичат да правят разходи, свързани с техния личен комфорт. Те обаче имат умението да се сдобиват с вещи, които изглеждат по-скъпи, отколкото са в действителност. Освен това представителите на този знак умеят да заделят пари за далечното бъдеще.

Близнаци
Близнаците често са несериозни по отношение на парите си и ги прахосват. Те просто не са емоционално привързани към тях и са склонни да харчат дори повече, отколкото изкарват. Въпреки това, понякога те правят импулсивни, но добри инвестиции на ранен етап от живота си и така успяват да натрупат спестявания с течение на времето, без дори да го планират.

Рак
Тези хора държат със силен захват парите си. Те са склонни да заделят средства настрана, за да си гарантират сигурността на утрешния ден. Те не са склонни да предприемат рискови инвестиции и затова се примиряват и с по-малка възвръщаемост и печалба. За тях традициите са важни и те инвестират само в стари, утвърдени начини като в недвижими имоти, например.

Лъв
Хората от тази зодия обикновено искат най-доброто от живота, което се отразява сериозно на джоба им. Ако те успеят да си набавят стабилен, добър доход, който да поддържа техния висок стандарт на живот, те са доволни от себе си. Що се отнася до бъдещето им, те все пак са отговорни към себе си и гледат да си плащат осигуровките редовно, да заделят пари в банкови и пенсионни сметки и т. н.

Дева
Те са много придирчиви към парите си. Те гледат баланса на банковата си сметка внимателно, плащат си сметките навреме и могат да обяснят похарчването на всеки един лев. Те планират покупките си щателно и търсят възвръщаемост на инвестициите си. Девите са толкова педантични и плахи към финансите си, че рядко успяват да измислят добра инвестиционна стратегия.

Везни
Тези хора сякаш печелят парите си почти без усилие. Разбира се и те имат периоди на финансова нестабилност, но някак бързо ги преодоляват и отново постигат баланс. Везните интуитивно се ориентират в правилните инвестиции и вземат информирани решения за това как да похарчат парите си умно. Все пак понякога и на тях им липсва решителност при финансовите им ходове.

Скорпион
Тези хора естествено умеят да правят пари на фондовия пазар. Те притежават дълбоко интуитивно разбиране по отношение на финансите и пазарите. Освен това те са много безстрашни и умеят да поемат финансови рискове, като често те са с положителен ефект. Имат вродено шесто чувство, което ги предпазва от наистина неразумните инвестиции.

Стрелец
Хората от този знак харчат днес така, сякаш няма да има утре. Те не обичат да се фокусират към бъдещето, а живеят за момента. Хубавото при тях е, че умеят да виждат интересните възможности за инвестиции. Повечето представители на зодия Стрелец са оптимисти по отношение на своя финансов растеж в дългосрочен план, но пък са склонни към парични спекулации, рискови плащания, заеми с променлив лихвен процент и др.

Козирог
Тези хора управляват парите си, както капитанът управлява своя кораб. Те имат план, карта, пътеводител и други инструменти, които им помагат да запазят правилния курс. Те притежават вродена мъдрост, която запазва ресурсите им. Козирозите са пестеливи, но и предпазливи по отношение на инвестициите си. Те трупат парите си бавно, но сигурно.

Водолей
Представителите на този знак умеят да проучват и анализират сложни финансови данни и са готови да действат хазартно, когато рискът наистина е оправдан. Те са склонни да се впуснат в няколко паралелни инвестиционни стратегии. Хората от тази зодия гледат винаги да си заделят и пари в кеш, а не само спестявания в банкови и пенсионни сметки.

Риби
Тези хора са пасивни инвеститори, които са склонни да фантазират за богатство, но без да знаят реално как да го натрупат. Проблемът е, че те или не действат, или не могат да видят реалната ситуация. Рибите са склонни да се доверят на близки хора по отношение на финансовите си дела. Има представители на този знак, които страдат от натрапчиви навици по отношение на разходите си (хазартна зависимост, например) и трябва да потърсят помощ.