Ром от поморийското село Страцин показа, че е над Закона и се изплю върху правосъдието. Той е осъден на последна инстанция с влязла в сила присъда – пробация и полагане на обществено полезен труд, заради това, че през 2013 година пребил пастрока си. Асен И. обаче отказва да изпълнява наказанието, твърди, че не му пука, невинен е и никой не може да го накара на сила, информира "Флагман".
Районният съд в Поморие му е наложил възможно най-лекото наказание -  1 година пробация и полагане на 200 часа обществено-полезен труд. В Страцин заради него два пъти седмично пристига пробационен служител, но Асен така и не е отишъл при него нито веднъж, става ясно от справката по делото, което се разгледа в Бургаския окръжен съд.

Пробационният служител е ходил да го издирва многократно на адрес, но циганинът все си намирал оправдания и давал различни обяснения. Той бил категоричен, че не иска да полага безплатен обществено полезен труд! Ако иска кметството да го ангажира, трябвало да му плати, инатил се Асен.

В крайна сметка толерансът на държавния служител приключил и той му дал декларация на Асен, в която да напише защо не иска да се среща с пробационен служител и да изработи 200-те си часа в полза на обществото. „Не съм виновен! Отказвам да изпълнявам пробация“, собственоръчно написал Асен.

Заради подигравката му с правосъдието Бургаският окръжен съд му променя присъдата и го праща за 2,5 месеца в затвора. Това няма да е първо посещение на пандиза. Асен до 2012 година е лежал няколко пъти зад решетките. Последният – за трафик на бебета в Гърция.