Опаковката и рекламата са най-честите фактори, според които определяме дали даден продукт е качествен и искаме да го използваме. Експертът по козметика Паула Бегун смята, че това е грешка номер 1, която прави почти всеки човек. 
Останалите грешки, т.е. лъжи, които ви продават рекламите за козметика, са следните:

1. Колкото е по-известна е марката, толкова по-добри са ефектите 
Грешка, ефективността се определя от химичния състав. Независимо от марката или магазина, от който продуктът е закупен, това няма да промени ефективността му
  
2. Има кремове, които спират стареенето
За съжаление, такава кремове няма, защото никой не знае рецептата за еликсир на младостта. Единственото нещо, което тези кремове и лосиони могат да направят е да почистят лицето ви и да подобрат пигментацията.
 
3. Кремовете ще ви помогне да се отървете от целулита
Ако това беше вярно, моделите нямаше да използват Photoshop. Единственият начин, по който можете да постигнете този ефект е с тежки тренировки и вътрешна грижа за тялото.

4. Солариумът е здравословен
Излагането на някакви лъчи не може да е здравословно. Ако искате да получите малко бронзов блясък, по-добре е да използвате кремове и спрейове за тази цел.

5. Органичните продукти са по-добри от обикновените
Органичните продукти са само метод за маркетинг.

6. Има кремове, които ще ви оправят мазната кожа и премахнат черните кръгове под очите
За съжаление няма, не функционират и кремовете против стрии и тъмни кръгове около очите, по начин, който вие очаквате. Тези проблеми се решават с много сериозни лечение и инжекции.

7. Кремът за слънчеви бани е само за плажа
Грешка, крема с SPF фактор, ако използвате ежедневно може да ви защити от създаване на нови бръчки, депигментация и загуба на колаген.

8. Шампоаните може да предотврати косопада
Независимо от това, което пише на опаковката, всички шампоани имат една функция - да ви почистят косата. Толкова. Нито цената, нито марката няма да ви донесат допълнително лечение.

Източник: zajenata.bg