"Ти къде гледа, ма, като си купуваше жилището? Аз съм хулиганка! Какво като настъпвате фекалии, как видяхте, че по тях има глисти, да не сте бъркали по тях?" Това крещи развилнялата се Маргарита Кехайова в центъра на Пловдив.
Както първо БЛИЦ съобщи, за втори път съдия-изпълнител Мариана Обретенова отиде на място в дома на двете сестри, за да изпълни съдебно решение да изведе дузина котки оттам. Когато обаче жените видяха Обретенова и представители на зооветеринарната служба да приближават кооперацията, десетина котки бяха изхвърлени през прозорците. Те се разбягаха по двора, а останалите стоят скрити в една от стаите, в която се е барикадираха двете сестри. Мариана Обретенова извика ключар, но той не можа да отвори, тъй като от другата страна на вратата има резета, наслагани са гардероби и маси за подпора.


 
По-притеснителното е, че в стаята е възрастната майка на двете жени, която е лежащо болна и живее сред смрад и мръсотия. Мариана Обретенова коментира пред БЛИЦ, че е посъветвала недоволните съседи да се обърнат към прокуратурата, която да образува досъдебно производство заради неизпълнение на съдебно решение.
 
Припомняме, че на 20 септември съдия-изпълнителят изведе със съдебно решение десетина котки заради дело, спечелено от комшиите на любителките на животни. Те се оплакваха от бълхи, смрад и воня. Сега, седмици след изпълнение на решението, двете сестри отново са навъдили десетки котки.
 
Красимира ИВАНОВА, БЛИЦ