Окачената фасада на най-високата административна сграда в центъра на Разлог - „Погледец“, се е отлепила от бурния вятър и създава реална опасност част от нея да се отцепи и да падне. За проблема сигнализираха читатели на вестник „Струма”, които са обезпокоени за безопасността на преминаващите хора.
От Общинска администрация успокоиха, че са взети мерки за обезопасяване на района и при първа възможност проблемът ще бъде отстранен.
 
„Съобщиха ни за проблема. Взели сме мерки по обезопасяването и сме оградили с ленти. Доколкото имам информация, този ремонт все още е в гаранция. Фирмата е уведомена за проблема и е поела ангажимент да го отстрани. Надявам се, когато вятърът спре, да се вземат мерки”, каза кметът инж. Красимир Герчев.
 
Това не е първото отлепване на окачената фасада на сградата. Преди около три години и половина отново заради бурен вятър парчета от фасадата се отлепиха и паднаха. Фирмата тогава е направила ремонт и е дала гаранция, която все още не е изтекла.
 
Цялостното обновяване на фасадата на сградата на „Погледец” беше извършено през 2009 година. Стойността на ремонта възлизаше на стойност 580 000 лева. Именно тогава беше поставена окачена фасада на лицевата страна на постройката откъм централния площад, наподобяваща стъкло.  На задната страна на зданието беше поставена топлоизолация и беше боядисана. Ремонтиран беше и покривът.
 
„Погледец” е една от емблематичните постройки в центъра на Разлог, които ограждат площадното пространство. Покрай нея ежедневно преминават хиляди хора. В сградата функционират офисите и канцелариите на различни фирми и дружества, както и няколко търговски обекта.