Комик, представящ се за телевизионен журналист, накара нюйоркчани да повярват, че Хилари Клинтън отпада от президентската надпревара в САЩ, след като е била диагностицирана с вируса „Зика“, пише „Дейли мейл“ (Daily Mail), цитиран от vesti.bg. Придружен от фалшив телевизионен екип, 29-годишният Тайлър Фишер се представил за репортер от Би Би Си Америка и информира обществеността за „новината“, че Хилари е болна и Доналд Тръмп е „най-вероятно да бъде следващият президент на Съединените щати“.
Реакциите на жителите на Ню Йорк бяха смесени – от аплодисменти до тотален шок, тъга и конспиративни теории, а двама души дори намекнали, че ще се самоубият заради новината.

Облечен в костюм, Фишер обикаля из различни места в града, който никога не спи, и започва да говори: „Извънредни новини, извънредни новини, извънредни новини!“

„Кандидатът за президент Хилари Клинтън току-що обяви, че отпада от президентската надпревара, а Доналд Тръмп може би ще е следващият президент на Съединените щати“.

Комикът споделя, че „новината“ е обявена „преди около пет минути“, а минувачите, които чуват какво казва, започват да реагират на думите му. Мъж и жена възкликват: „О, Боже мой“.

След като Тайлър Фишер казва: „Доналд Тръмп най-вероятно ще бъде следващият президент на САЩ“, мъж зяпва с отворена уста, а една жена казва: „Не, ти се шегуваш“.

Мъж и жена пък признаха, че това е нещо, което са очаквали, като жената казва: „Знаех си, че това ще се случи, след като тя получи припадък преди време“.
Един човек дори казал: „Отивам да се обеся“, на което Тайлър Фишер отговорил: „Не, недей да се бесиш“. Друг минувач пък сподели: „Ще има още едно убийство“.

Някои хора реагираха още по-екстремно, като един мъж заяви: „Оставете ме да си намеря пистолет“, а жена се прекръсти и каза: „Господ да ни е на помощ“. Фишер питаше хората и дали след тази новина ще се преместят да живеят другаде и предположи, че едно момченце може да поиска да живее в Канада, но то каза: „Не, Канада вероятно ще построи стена, за да държи американците извън територията си“.