Пловдив посреща най-големите работодатели за набиране на медицински персонал тази събота. Международното изложение събира на едно място представители на медицински центрове и болници от седем европейски държави.
Лекарите ще имат възможност да избират и да кандидатстват за свободни работни места основно за Великобритания, Германия, Белгия, но и за Скандинавските страни и Ирландия. Най-много се харчат лекари специалисти и специализанти, зъболекари, но и също здравни асистенти, кинезитерапевти и рехабилитатори. В Испания пък масово се търсят медицински сестри. 

Популярност придобиват и работните предложения по заместване, като на кандидатите се предоставя възможността да работят в чужбина за кратък период от време и след това да се върнат в страната си и да прилагат всички нови умения, усвоени от други здравни системи. 

Освен атрактивни заплати, започващи от 3200 евро за лекари - специализанти и 5000 евро за специалисти, работодателите също предлагат отлична работна среда, езикови курсове, помагат в намирането на квартира и поемат транспортните разходи. 

Международното изложение за работа на медицински персонал „Кариери в бяло”се провежда за 15-и път.