Само номерът на бюлетините не дава възможност за окончателен нумерологичен анализ на шансовете на участниците в президентските избори, за което са нужни и личните им данни. Номерата все пак крият символика и могат да се коментират като стартови шанс за участие във вота, заяви пред "Марица" астрологът Нели Колева. 
Номер 17, с който ще участва двойката на ГЕРБ, е отворено число с изключително  стабилна вибрация благодарение на нечетните 1 и 7. Осмицата, която е редуцирана цифра на двете, придава стабилност на 17. Като число на планетата Сатурн обаче 8  може да бъде и непредвидимо. Като цяло цифрата 17 има доста позитиви - устойчивост, принципност, стабилност, отговорност. 

Номер 13, с който ще участва двойката на ген.Румен Радев, е набедено несправедливо като кармично, натоварено с тежести. Напротив - числото дава шансове и стабилност заради комбинацията 1 и 3 в структурата си. Сборът от двете - 4, символизира много работа, както и планетата Уран. Като цяло 13 не поднася ключови изненади.    

Номер 15, бюлетината на кандидата Ивайло Калфин, е комбинация от равновесие и баланс, които дава шестицата - сбор от 1 и 5. Шестицата в астрологията е числото на Венера и се възприема като символ на хармонията и красотата. Това са нещата, които можем да търсим в 15 номер. Нумерологично погледнато, 15 е най-балансираното число от изброените. 

Редуцирането в двете числа в изборния номер на Красимир Каракачанов 19 - 1 и 9, дава десетка. Единицата в нея дава напредък, стабилност, ново начало, лидерство. Деветката в нумерологията символизира хуманност, грижа за другите, но и много трудности и за личността, и за влиянието  върху другите. 

Седмицата, която е номер на бюлетината на кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков, е много устойчива цифра на планетата Нептун, която символизира както интуицията, така и директността.  

Цифрата работохолик четворка е номер на кандидата Пламен Орешарски. Устойчива, стабилна цифра, която предполага добра организация и контрол. Цифра, лишена от дипломация. 

Петицата на Жорж Ганчев, е най-подвижната цифра в нумерологията. Това е цифра на Меркурий, на движението и промените. 

Във всяка цифра, в която присъства 1 в началото, символиката е за ново начало. Това е и в бюлетина номер 1 на Светльо Витков  от „Глас народен”. 

Номер 2, бюлетината на бизнесмена Веселин Марешки, астрологично е цифрата на Луната - символизира грижа и внимание за масите. При другия бизнесмен - Николай Банев, номерът на бюлетината 23 дава сбор петица - мобилност, изненади.  

Най-парадоксален, погледнато астрологично, е номер 22 при Димитър Маринов-Митьо Пищова. Двете двойки символизират Луната, народната любов. Може би я има, извън вота. Редуцираното число 4 символизира постоянство.    

Що се отнася до датата на изборите 6 ноември 2016 г., общата редуцирана цифра е цифра 17 на изборния ден, което съответно може да се редуцира до 8. В 17 има устойчивост, но и непредвидимост, а 8 е непредвидима цифра, която може да донесе големи изненади. 

Датата на евентуалния балотаж 13 ноември 2016 дава редуцирана цифра 24, или окончателно 6. Това е изключително кротка, блага вибрация. Тази конфигурация дава много по-големи позитиви, отколкото тази на 6 ноември. Т.е. като цифрова комбинация датата на балотажа е много по-благоприятна, символизира много повече обединение и съгласие.