Бургазлията Станислав Василев, обвинен в жестокото убийство на възрастния Васил Петков от ямболското село Люлин, е натопен от внука на стареца Марио Димитров, заради имот в бургаския квартал Сарафово. Това твърдят близки на обвиняемия, които заявиха, че Станислав дори не е излизал от колата, спряна пред къщата на ужасите в селото, съобщава burgasinfo.com.
„Не можем да се примирим, обвинен е нарочно, той изобщо не е влизал дори в дома на възрастния мъж. Станислав често кара Марио с автомобила до различни точки, защото той няма книжка. Марио живее в „Сарафово“ с баба си и майка си, която има психологични проблеми. Целият спор е заради имот, който дядото Васил има в бургаския квартал. Марио искал да строи там, но възрастният мъж не бил съгласен“, твърдят близките на Станислав, които се учудват защо фаталния Марио не е задържан, дори и като съучастник от вечерта на зверското убийство.

Според близките на обвиняемия, след като съседи открили трупа на дядо Васил, те се обадили на неговия внук, а неговият отговор бил хладнокръвен: „Това се очакваше“.

Във вторник Апелативният съд в Бургас остави в ареста 22-годишния Станислав Василев. Той е обвинен за това, че на 20.09.2016г. около 21.00 часа, в къща на ул. „Шипка“ в село Люлин, област. Ямбол, умишлено умъртвил, чрез задушаване 76-годишния мъж. Според прокурора е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен. Според него Станислав може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той мотивира тезата си с размера на наказанието предвидено в закона за това тежко умишлено престъпление- „лишаване от свобода“ за срок от 10г. до 20г.